Alli Orlistat

Wat is Alli?

Alli orlistat is een geneesmiddel dat de werkzame stof orlistat bevat. Alli is verkrijgbaar in de vorm van turkoois blauwe capsules met een blauwe streep rond het midden (60 mg). Dit geneesmiddel is hetzelfde als het reeds in de Europese Unie (EU) goedgekeurde Xenical. De fabrikant van Xenical verleende toestemming voor het gebruik van zijn wetenschappelijke gegevens voor Alli.

Wanneer wordt Alli voorgeschreven?

Alli wordt gebruikt om patiënten te helpen gewicht te verliezen. Alli wordt gebruikt in combinatie met een dieet voor de behandeling van volwassen patiënten met obesitas (zwaarlijvigheid) en een body mass index (BMI) groter dan of gelijk aan 30 kg per vierkante meter, of patiënten met overgewicht met een BMI groter dan of gelijk aan 28 kgm² . Dit zijn patiënten die risico lopen op ziekten als gevolg van hun overgewicht. Alli 60 mg wordt gebruikt voor de behandeling van volwassenen met een BMI groter dan of gelijk aan 28 kgm2 in combinatie met een caloriearm dieet met weinig vet. Alli 60 mg is zonder doktersvoorschrift verkrijgbaar.

Hoe wordt Alli gebruikt?

De aanbevolen voorgeschreven dosis voor Alli orlistat is 3x per dag 1 capsule van 60mg. Alli dient een uur na of tijdens een maaltijd met ongeveer 15mg vet ingenomen te worden. Bij maaltijden zonder vet hoeft Alli niet te worden ingenomen. Er zijn geen voordelen geconstateerd bij dosis groter dan 120mg. Patiënten moeten een voedzaam, gebalanceerd en laag calorieën dieet volgen waarin ongeveer 30% van de calorieën afkomstig is uit vetten. Alli heeft een individueel op maat gemaakte online gewichtsverlies support programma.   Patiënten die Alli 60 mg gebruiken moeten voor aanvang van de behandeling met een dieet en met lichaamsbeweging beginnen. Indien patiënten die Alli 60 mg gebruiken na twaalf weken niet zijn afgevallen dan moeten ze hun dokter of apotheker raadplegen. Misschien moet de behandeling worden gestaakt.

Hoe werkt Alli?

De werkzame stof van Alli, orlistat, is een stof tegen zwaarlijvigheid, het heeft echter geen invloed heeft op de eetlust. Orlistat blokkeert enzymen die vet verteren (lipasen) in de maag en darm. Wanneer deze enzymen geblokkeerd worden, kunnen zij bepaalde vetten in de voeding niet verteren; hierdoor kan ongeveer een kwart van het ingenomen vet onverteerd de darm passeren. Het lichaam kan deze voedingsvetten niet gebruiken als energiebron of omvormen tot vetweefsel. Dit draagt bij tot gewichtsverlies.

Share Button