Cholesterol verlagen

Cholesterol verlagen

Cholesterol verlagen

Het lichaam heeft cholesterol nodig

Cholesterol in het menselijk lichaam komt voor in het bloed en in de lever. Het klinkt paradoxaal maar ons lichaam kan niet zonder cholesterol. Cholesterol is namelijk ondermeer nodig voor de opbouw van sommige hormonen, vitamine D, etc. Een normaal cholesterolgehalte heeft een waarde van 5,0 of lager. Bij een hogere waarde is er sprake van een te hoog bloedcholesterol. Het is voor uw gezondheid belangrijk om hier iets aan te doen.

Twee vormen van cholesterol

In het bloed zijn er twee belangrijke vormen van cholesterol. LDL cholesterol (slecht) en HDL cholesterol (goed). Samen vormen ze de totale cholesterol.

LDL cholesterol

LDL cholesterol transporteert het cholesterol vanuit de lever naar de rest van ons lichaam. Wanneer teveel LDL cholesterol in het bloed aanwezig is, kan dit zich gaan vastzetten aan de wanden van de kransslagaders. Daarom wordt LDL cholesterol ook het ‘slechte cholesterol’ genoemd. Hoe lager de LDL cholesterol, hoe lager het risico op hart- en vaatziekten.
Cholesterol verlagen

HDL cholesterol

HDL cholesterol staat in voor het transport van cholesterol vanuit de weefsels naar de lever waar het lichaam de cholesterol afbreekt. HDL cholesterol vermindert de kans dat zich te hoge concentraties cholesterol voordoen. Daarom wordt HDL cholesterol ook het goede cholesterol genoemd.

Plantensterolen verlagen het cholesterol

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat plantensterolen het bloedcholesterol verlagen.
Het gunstige effect van plantensterolen wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 1,5g tot 2,4g plantensterolen. Een tablet Zerochol bevat 0,8g plantensterolen.

Dosering

De aanbevolen dosering is 2 tabletten per dag in te nemen bij de hoofdmaaltijd. Eventueel kan een aanvullende tablet ingenomen worden bij het ontbijt of de lunch. De verlagende werking start direct na inname, binnen drie weken heeft u de maximale verlaging bereikt.

Dubbele werking Zerochol

Zerochol heeft een dubbele werking als het wordt ingenomen tijdens of net voor de hoofdmaaltijd. De dubbele werking komt door het feit dat er dan niet alleen cholesterol wordt tegengehouden uit de normale lichaamseigen cholesterolcyclus maar ook uit de voeding die wordt ingenomen tijdens de hoofdmaaltijd. Hiermee is de werking van de plantensterolen in Zerochol optimaal.

Handig in gebruik

Zerochol hoeft in tegenstelling tot margarine met plantensterolen niet bewaard te worden in de koelkast. Bovendien is Zerochol verpakt in compacte blisterverpakkingen welke handig meegenomen kunnen worden naar werk, op vakantie of wanneer je naar een restaurant gaat.

Gebruiksduur

Om de verlagende werking te behouden dient u Zerochol dagelijks te blijven gebruiken. Wanneer wordt gestopt met het gebruik van Zerochol dan zal uw cholesterolgehalte terugkeren naar de situatie daarvoor. Indien u een inname bent vergeten dan hoeft u deze niet in te halen. U kunt gewoon verder gaan met Zerochol bij de eerstvolgende maaltijd.
Cholesterol verlagen

Alleen het LDL cholesterol

Zerochol is bijzonder effectief. Het verlaagt namelijk alleen het slechte LDL cholesterol. Het goede HDL cholesterol wordt niet beinvloed en blijft op het hetzelfde niveau.

Aangetoonde werking

Er zijn talloze onafhankelijke wetenschappelijke onderzoeken verricht naar de effecten van plantensterolen op de verlaging van een (te) hoog bloedcholesterol. Zonder uitzondering bevestigen alle onderzoeken de cholesterolverlagende werking van plantensterolen.
Zerochol mag derhalve de volgende claim voeren: “Het is aangetoond dat plantensterolen het bloedcholesterol verlagen. Een hoog cholesterolgehalte is een risicofactor voor de ontwikkeling van coronaire hartziekten.” Deze claim wordt ondersteund door de in de EU toegestane claims vallende onder artikel 14 van de “EC Regulation on nutrition and health claims”.

Onafhankelijke publicaties

Diverse gerenommeerde instanties hebben over deze onderzoeken gepubliceerd.

Praktische informatie en voorzorg

Zerochol (plantensterolen) kan net zoals een cholesterolverlagend dieet een goede aanvulling zijn.
Zerochol is uitsluitend voor mensen die hun bloedcholesterol willen verlagen. Mensen die cholesterolverlagende geneesmiddelen gebruiken dienen voor gebruik hun arts te raadplegen.
Zerochol dient gebruikt te worden als onderdeel van een evenwichtige en gevarieerde voeding, rijk aan groenten en fruit. Niet te gebruiken door zwangere en borstvoedende vrouwen en kinderen jonger dan 5 jaar. Buiten bereik van kinderen te bewaren. Inname van meer dan 3 gram plantensterolen per dag dient vermeden te worden. Voor coronaire hartziekten bestaan verschillende risicofactoren. Vermindering van een van de factoren heeft niet noodzakelijk vermindering van het totale risico op coronaire hartziekten tot gevolg.

Koop hier Zerochol

Share Button